Een lievelingsknuffel voor de kleintjes

Die oude, favoriete teddybeer

Iedereen heeft hem vroeger gehad, een lievelingsknuffel. Of het nou een beer was, een kikker, koe, hond, kat of noem maar op. De lievelingsknuffel was natuurlijk de belangrijkste van allemaal. Wanneer papa en mama er niet waren en je troost, gedegenheid en vertrouwen nodig had, was hij er voor je. En van alle knuffels die je had, was het diegene die overal mee was. Of het nou in bed was, of lekker op de bank, in de box of ergens op visite, het was die knuffel die altijd in de buurt was.leukeknuffels

Knuffels bestaan al heel lang en zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Veel knuffels zijn ontstaan uit de karakters van films en tekenfilms en geven automatisch een bepaalde vertrouwdheid en herkenbaarheid.

Hoe mooi zou het zijn, om de lievelingsknuffel voor een pasgeborene te kopen. Op hippemuziekdoosjes.nl is er een ruim aanbod met verschillende knuffels, waar vast een hele leuke tussen zit voor de nieuwe wereldburger. Ook zijn een heleboel knuffels bewerkt met verschillende materialen, zodat de baby direct kennis maakt met hoe deze aanvoelen.

De geschiedenis van de knuffel gaat tevens tot ver terug. Zelfs tot ver voor onze jaartelling zijn er aanwijzingen en verwijzingen naar knuffels te vinden in de afbeeldingen en teksten van verschillende culturen. Moderne knuffels vinden vaak hun oorsprong in een tekenfilm, een kinderprogramma, een kinderfilm of een computerspel. Het hebben van zo’n lievelingsknuffel geeft kinderen dan vaak een verbonden gevoel en hoort vanzelfsprekend bij het kind zijn!

Sidebar