VPS hosting varianten in Nederland

Als we het hebben over VPS hosting Nederland en domeinnamen kopen, zijn er vier belangrijke opties om uit te kiezen: gratis, shared, dedicated en collocated. Verschillende sites vereisen verschillende behoeften – en elke behoefte vereist een specifieke investering, van tijd en geld.

 

De 4 types van VPS Hosting in Nederland

 

Gratis VPS hosting Nederland: Gratis webhosting wordt gekenmerkt, u raad het al, door het ontbreken van een prijskaartje. Maar het heeft natuurlijk ook de grootste nadelen. Gratis webhosting is het beste voor persoonlijke websites of aspirant-webmasters die nog niet bekwaam genoeg zijn voor het volgende niveau.

 

De meeste gratis webhosts zetten advertenties op websites van hun gebruikers, iets dat erg lelijk is, en je bent niet eens om gevraagd. Gratis webhosts bieden ook vaak geen optie voor domeinnamen kopen – wat betekent dat de website die u maakt deel zal uitmaken van een domein dat zij bezitten. Dit betekent dat er geen marketing opties zijn, en dat is een belangrijke factor in het maken van een erkende website.

 

Shared VPS hosting Nederland: Shared hosting is een interessant concept: Je hebt een server, en vervolgens wordt er webruimte op deze server verkocht aan meerdere mensen om de meeste winst te maken. Hierdoor kan de webhost, om de prijzen te bezuinigen, verschillende prijs-variaties aanbieden waardoor iedereen ze kan veroorloven.VPS-hosting-nederland

 

Shared webhosting zorgt voor uw eigen domeinnaam – dus zijn er marketing mogelijkheden en ben je vrij van gedwongen advertenties. Afhankelijk van waar de hosting wordt verkregen, kan de drager nog enigszins beperkt zijn (maar gemiddeld wel beter dan gratis diensten). Gedeelde systemen bieden ook vaak interfaces aan die het mogelijk maken voor de beheerder om databases, web statistieken, en auto-installatieprogramma’s voor populaire software en scripts toe te voegen aan de webpage.

 

Dedicated VPS hosting Nederland: Wanneer een website populair wordt, maakt het gebruik van meerdere data en middelen. Een gedeelde server kan niet overweg met meerdere gebruikers die grote hoeveelheden bandbreedte en schijfruimte verbruiken. Er komt een moment waar de upgrade naar de dedicated server noodzakelijk is om succesvol te kunnen functioneren als website.

Dedicated webhosts zijn vele malen duurder en wordt meestal alleen gebruikt door bedrijven, populaire websites en organisaties. Ze geven ook meer vrijheid zoals de optie om meerdere domeinnamen kopen of extra technische ondersteuning.

 

Collocated VPS hosting: Collocated webhosting is wat de grote web sites gebruiken. Deze oplossing maakt het mogelijk voor een website eigenaar om een server neer te zetten die alleen voor het bedrijf is. De eigenaar van deze website kan meer middelen, servers, en aanverwante domeinnamen kopen wanneer ze hun bedrijf gaan uitbreiden.

Sidebar